Czy suplementacja w treningu jest niezbędna

Dodane: 09-09-2016 23:46
Czy suplementacja w treningu jest niezbędna Liczne odżywki dostępne na rynku powstały po to, aby zwiększyć skuteczność trenowania: the protein works - to świetny przykład. Odżywek oczywiście jest bardzo dużo, a ich zastosowanie różni się w zależności od potrzeb. O suplementach.

Ćwiczenia w zależności od celu

Ćwiczenia, które możemy wykonywać na siłowni będą się różnić w zależności od tego co chcemy osiągnąć. Gdy w grę wchodzi spalanie tłuszczu, głównie będziemy ćwiczyć na bieżni, schodach, rotorku itp. zasadniczo wszelkie ćwiczenia zaliczane do grupy kardio.

Rozwój masy mięśniowe to wszelkie ćwiczenia z grupy podnoszenia ciężarów, czyli tam gdzie napinamy mięśnie ich określone partie. Konkretne ćwiczenia musimy dobrać sobie sami, albo poradzić się trenera, który powinien znajdować się na każdej siłowni.


O treningu personalnym

Trening z trenerem personalnym to dobry początek przygody z siłownią. Dobrze poprowadzony trening z odpowiednią dietą może przynieść bardzo szybkie i trwałe efekty. Dodatkowo trener pokaże nam zestaw ćwiczeń oraz będzie pilnował czy dobrze je wykonujemy.

Taki trening to także gwarancja dobrej motywacji do ćwiczeń, a dobry trener potrafi zagrzać i zmotywować bardzo skutecznie. Na niektórych siłowniach razem z treningiem personalnym dostajemy również ułożoną dietę, poprzedzoną badaniem składu naszego ciała. Mają taki początek bardzo ciężko będzie nam porzucić nasz początkowy cel, nie ważne czy było to zrzucenie wagi, czy zwiększenie masy mięśniowej.


Definicja kazeiny

Kazeina (sernik) ? białko z mleka, które zostaje wyodrębnione w procesie trawienia poprzez działanie podpuszczki.

Kazeina podpuszczkowa ułatwia wchłanianie białka z przewodu pokarmowego, ponieważ pokarm pozostaje w nim dłużej. Podpuszczka występuje tylko u osobników młodych, dlatego niektóre źródła podają, że spożywanie mleka przez osobniki dorosłe nie dostarcza zbyt wielkiej ilości białka i wapnia, gdyż mleko nie jest w pełni przyswajane przez przewód pokarmowy.
Kazeina kwasowa techniczna wytwarzana z mleka krowiego przy zastosowaniu kwasów. Ma zastosowanie w różnych gałęziach przemysłu.
Kazeina należy do fosfoprotein i glikoprotein, co oznacza, że w łańcuchu białka wbudowywane są reszty cukrowe i fosforanowe.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Kazeina